Planě rostoucí jedlé byliny se do zeleného karí hodí výborně. Vděčné jídlo pro celou vegetační sezonu i díky krevetám nebo bílému rybímu masu.
- Do limetkové šťávy namočte loupané krevety nebo kousky libovolné ryby s bílým masem, které se nerozpadá (poraďte se se svým dodavatelem ryb a vyberte nejvhodnější rybu z denního úlovku). Počítejte asi 100 g na osobu anebo podle chuti.
- Nakrájejte na nudličky asi 10 g zázvoru a zpěňte na oleji. Přidejte 1 polévkovou lžíci zelené curry pasty a taktéž ji zpěňte.
- Přilijte kokosové mléko. Stačí balení 250 ml. Napřed použijte tekutinu a smetanu dejte stranou a přidejte až na konec.
- Připravte si zelenou zeleninu. Základ tvoří hrášek, kedluben a případně zelené fazolky. Můžete doplnit planě rostoucími rostlinami, které jsou zrovna k dispozici. V dubnu divoká brokolice (vesnovka obecná) nebo oloupané a nakrájené výhonku lopuchu, později výhonku lebed nebo merlíků. Zeleninu přidávejte od nejtvrdší k nejjemnější.
- Přidejte kokosovou smetanu a stáhněte ze sporáku.
- Do zelného karí patří čerstvé koriandrové listy, ale můžete použít nějakou jinou zelenou bylinu – třeba šťovík zahradní.
- Zdobte květy hrachoru širolistého, který báječně chutná po mladém hrášku.
Podívejte se, co by se Vám mohlo hodit
-
Rostoucí papír se semínky lebedy zahradní – 16×1664.00 Kč
-
Merlík obrovský (Chenopodium giganteum)39.00 Kč – 54.00 Kč
-
Hrachor širolistý (Lathyrus latifolius)39.00 Kč – 54.00 Kč
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?