Topinambury jsou podle poslední módy lepší než brambory. Dříve zatracované jídlo pro chudé se dnes dostalo mezi vyhlášené lahůdky. Čipsy zvládnou i děti.
Pro 2 děti v růstu
500 g topinamburových hlíz
100 ml oleje na plech
sůl a další koření dle chuti
Postup
- Topinambury očistěte kartáčkem. Nesnažte se je loupat, jde to těžko a ještě k tomu z nich zbyde polovička.
- Omyté hlízy nakrájete na plátky tlusté asi 2 až 3 mm. Osolte.
- Rozložte na plech vyložený pečícím papírem pokropeným olejem. Topinambury v oleji hezky obalte ze všech stran. Osolte.
- Pečte podle vlastní chuti buď jen „doměkka“ nebo až „do křupava“. Průběžně kontrolujte a až se vám bude zdát výsledek uspokojivý vyndejte z trouby a přendejte na ubrousek, aby se přebytečný tuk vsákl.
- Můžete podle chuti okořenit: mletý pepř, drcený tymián, drcený rozmarýn, drcené libečkové semínko.
Mohlo by se vám hodit
-
Duo kuchařek599.00 Kč
-
Květinová kuchařka1900.00 Kč
-
Nůžky na sběr199.00 Kč
-
Libečkové semínko čili vopich39.00 Kč
-
Skvělý český tymián49.00 Kč – 59.00 Kč
-
Rozmarýn ručně drhnutý59.00 Kč – 69.00 Kč
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?