Velmi mladá pampelišková poupata mají vynikající chuť podobnou hrášku. Dají se jako hrášek i používat. Nejlepší jsou do salátů s majonézou.
- Libovolné těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu nebo použijte zbytky u předchozího dne.
- Pampelišková poupátka, sbírejte nejlépe ve chvíli, kdy pampeliška ještě nekvete. Nejlepší je, vyřezávat je nožem přímo ze středu listové růžice. Doma je pečlivě omyjte a zbavte chmýří
- Mrkev nakrájenou na kostičky krátce uvařte do měka v osolnené vodě.
- Majonézu rozmíchejte s trochou hořčice, kapkou worchestrové omáčky, solí a pepřem.
- Podle chuti přidejte kyselou okurku nakrájenou na kostičky nebo měkký salám pro dokonalou iluzi vlašáku.
- Všechno smíchejte a podávejte nejlépe s obyčejným rohlíkem.
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?