Plané jedlé rostliny můžete použít v kombinaci s jakýmikoliv těstovinami. V receptu jsou použity “mašličky”, ale můžou to být kolínka nebo klidně nasekané špagety.
Plané jedlé rostliny a květiny brzkého jara jsou vhodnou přísadou do všech salátů. Těstoviny zjemňují jinak drsnou chuť planých bylin.
- Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě, propláchneme a pokud se jedná o levnější nebo bezvaječnou variantu přidáme trochu oleje, aby se nelepily.
- Přebereme “zeleninu” z louky. V tomto receptu je použit česnek viničný, svízel povázka a kozlíček polní.
- Česnek nasekáme na drobno, svízel podle chuti na menší či větší kousky a polníček necháme nejlépe vcelku.
- Vyrobíme klasickou salátovou zálivku – vinagretku. V troše octa rozmícháme lžičku hořčice, sůl pepř a přidáme olivový olej.
- Plané rostliny smícháme s těstovinami, zalijeme zálivkou a zdobíme dostupnými květy.
- V receptu je použita sedmikráska obecná a violka vonná.
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?