Bršlice je vlastně divoká petržel. Rajská polévka může mít tolik podob, kolik hospodyněk ji vaří.
- V hrnci rozpusťte lžíci másla.
- Cibuli nakrájejte na kostičky a nechejte zesklovatět.
- Přihoďte jeden brambor nakrájený na kostičky a zlehka orestujte.
- Zalijte asi půl litrem vývaru. Vařte, dokud brambor nezměkne ( 10 minut), přidejte kvalitní passatu nebo rajský protlak a ještě zlehka provařte.
- Nudle uvařte v osolené vodě podle návodu. Sceďte a dejte do polévky. Pro bezlepkovou variantu můžete použít nudle rýžové nebo jen rozkvedlat vajíčko.
- Mladinké výhonky bršlice nasekejte na drobno, přidejte do polévky a ihned podávajte.
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?