Kakaový chlebíček s pelyňkem pontickým

Kakaový chlebíček s pelyňkem potickým

Pelyněk pontický patří do veliké botanické rodiny bylin, které jsou často hořké. Tenhle vypadá něžně a jeho chuť je jemná. S kakaem a čokoládou chutná báječně.

Na 1 pekáček cca 20 x 30 cm

120 kg másla

160 kg moučkového cukru

4 vejce

2 lžíce kakaa

1 hrst nasekaných vlašských  ořechů.

1 polévková lžíce sušeného pelyňku pontického

1 polévkové lžíce hrubého cukru

70 kg polohrubé mouky

½ prášku do pečiva

Postup

  • Ušlehejte máslo s cukrem do běla a po jednom zašlehejte žloutky.
  • Sušený pelyněk pontický rozdrťte v moždíři s trochou hrubého cukru. Hrubý cukr je důležitý, protože jinak se bylina nerozmělní na prášek. Přesejte, abyste se zbavili tuhých stonků. Přidejte k našlehané směsi.
  • Mouku smíchejte s polovinou prášku do pečiva a zapracujte do směsi.
  • Přidejte kakao a hrst nasekaných vlašských  ořechů.
  • Z bílků ušlehejte tuhý a vmíchejte do směsi.
  • Pečte podle velikosti pekáčku asi 20 minut při 180 stupních. Zkontrolujte špejlí, zda je upečeno.
  • Můžete zdobit bílou polevou a snítkami pelyňku.

Tipy a triky:

Stejně se dá použít pelyněk brotan zvaný „coca cola“ nebo mařinka vonná.

 

 

Mohlo by se vám hodit

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru