Česnek viničný je často nazývám divokým šnytlíkem. Je trochu ostřejší. S bílým plísňovým sýrem ladí výborně.
- Česnek oklepeme od hlíny a myjeme, dokud není čistý. Je to krásná činnost, při níž se dá produktivně meditovat.
- Necháme nadzemní část a cibulky s kořínky. Ty trochu přistřihneme
- Hermelín omotáme stonky s cibulkami, dáme do nádoby
- Zalijeme chuťově nevýrazným např. slunečnicovým olejem.
- Necháme odležet týden až dva nebo i tři.
- Podáváme s tmavým chlebem. Případně zdobíme aktuálně dostupnými květy a rostlinami. Výborně ladí toten menší, primulky, šťovík zahradní a samozřejmě snadno dostupné sedmikrásky.
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?