Hovězí vývar s barborkou obecnou

Plané brukvovité plevele se výborně hodí do vývarových polévek. Doladí chuť masa i sladké mrkve.Dají se používat i na podzim, kdy se jejich ostrá chuť spařením zjemní.

  1. Maso hovězí nebo kuřecí vařte s celou cibulí v osolené vodě asi 3 hodiny.
  2. Přidejte kořenovou zeleninu a vařte asi 20 minut.
  3. Chvilku před dokončením uvařte nudličky podle návodu v osolené vodě,  slijte a vložte do polévky.
  4. Barborku obecnou proberte a  dobře vyperte. Nakrájejte ho jen velmi hrubě.
  5.  Polévku odstavte z plamene a vhoďte do ní nakrájené barborku. Je třeba ji jen jemně spařit, aby se srazila podzimní štiplavost.

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru