Květy trešní tvoří neopakovatelný akord s čokoládou. Ale ty dezerty jsou jako sen. Květy neobyčejně rychle hnědnou.
Tento recept vznikl v roce 2013. Nostalgicky tu zůstává jako vzpomínka na mojí složku “vynikající jídla na mizerných fotkách”. Dezert je velmi vhodný pro přetížené matky s více dětmi, když chtějí uchystat zvláštní příležitost.
- Upečte perník podle konfekčního návodu, jaký je na pytlíku z obchodu.
- Přidejte opravdu hodně hořkého holandského kakaa. (žádné instatní sladké náhražky)
- Perník nechte vychladnout a rozkrojte na polovinu.
- Namažte dobrou meruňkovou marmeládou.
- Připravte tmavou čokoládovou polevu podle návodu a perník jí důkladně pomažte
- Do vlažné a ještě neztuhlé polevy aranžujte květy višně nebo třešně ptačí pinzetou.
- Dejte do chladna, aby poleva rychle ztuhla a co nejdříve podávejte.
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?