Plané i zahradní jedlé rostliny v kombinaci s marinovanou rybou jsou vynikající. Spolu s osvěžující šťávou z limentky tvoří dokonalý životabudič.
- Rybu je třeba naložit přibližně 6 hodin před podáváním. (V marinádě by neměla ležet příliš dlouho, pak „zhadrovatí“.
- Na ceviche se hodí ryby s bílým masem nebo žralok. Filety z ryby osušte v papírovém ubrousku a nakrájejte na menší kousky. Na jednu porci počítejte 100 až 150 g syrové ryby
- Omyjte s osušte zeleninu, kterou máte k dispozici. Kombinovat můžete podle aktuální dostupnosti a ročního období: bršlice kozí noha, fenykl obecný, popenec obecný, kerblík lesní, česnek medvědí, česnek podivný…
- Planou zeleninu můžete doplnit naťovým celerem a mladou cibulkou. Celkem by měl být na 4 porce ryby jeden šálek zeleného lupení.
- Přidejte šťávu z jedné limetky a ½ červené papričky
- Všechny přísady nakrájejte nadrobno smíchejte a dejte do misky
- Přikryjte folií a nechejte v lednici 6 hodin odpočinout.
- Podávejte studené a zdobte květy s chutí zeleniny – hrachor širolistý, begonie.
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?