Na vánoční bramborový salát má každá rodina svůj speciální recept. Zde je recept na dvě varianty – tradiční s měkkým salámem nebo veggie s náhražkovou mrkví.
Hlavní atrakcí květožroutského nejen vánočního bramborového salátu jsou pampeliškové nebo jiné kapary nebo nakládané výhonky šruchy zelné nebo lichořeřišnice
- Uvařte asi půl kila brambor ve slupce a nechejte zchladnout.
- Oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- 20 dkg mrkve uvařte v osolené vodě a nakrájejte na malé kostičky.
- Asi 10 dkg měkkého salámu nakrájejte na stejnoměrné nudličky, anebo přidejte víc mrkve.
- Přidejte pampelišková poupata, která jste naložili v dubnu jako kapary, jednu jemně nakrájenou cibuli.
- Udělejte zálivku z majonézy (10 – 30 dkg), lžíce octa, lžičky worcesterové omáčky a lžičky dijonské hořčice. Osolte a opepřete a všechno zlehka promíchejte
- Podávejte se smaženým kaprem nebo s vídeňským řízkem.
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?