Bramborový salát s pampeliškovými kapary

Bramborový salát s pampeliškovými kapary

Na vánoční bramborový salát má každá rodina svůj speciální recept. Zde je recept na dvě varianty – tradiční s měkkým salámem nebo veggie s náhražkovou mrkví.

Hlavní atrakcí květožroutského nejen vánočního bramborového salátu jsou pampeliškové nebo jiné kapary nebo nakládané výhonky šruchy zelné nebo lichořeřišnice

  1. Uvařte asi půl kila brambor ve slupce a nechejte zchladnout.
  2. Oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  3. 20 dkg mrkve uvařte v osolené vodě a nakrájejte na malé kostičky.
  4. Asi 10 dkg  měkkého salámu nakrájejte na stejnoměrné nudličky, anebo přidejte víc mrkve.
  5. Přidejte pampelišková poupata, která jste naložili v dubnu jako kapary, jednu jemně nakrájenou cibuli.
  6. Udělejte zálivku z majonézy (10 – 30 dkg), lžíce octa, lžičky worcesterové omáčky a lžičky dijonské hořčice. Osolte a opepřete a  všechno zlehka promíchejte
  7. Podávejte se smaženým kaprem nebo s vídeňským řízkem.

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru