Jsem Jana Vlková,
známá jako kytkožroutka. Mám ráda květiny, kvetoucí stromy i keře a všeliké býlí. Studovala jsem ekologii na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy, kde jsem získala znalosti o přírodě a životním prostředí. To mi pomohlo lépe porozumět světu jedlého kvítí a býlí – vztahům mezi rostlinami i jejich životním cyklům. Později jsem vystudovala ještě žurnalistiku, abych mohla šířit vědění o jedlých rostlinách dál. Díky svým znalostem a zkušenostem jsem se stala profesionálkou v oboru.
Specializuji se na používání květin a bylin, které běžně nejsou považovány za součást jídel. Mým cílem je inspirovat lidi přírodou, ukazovat jim, jak využívat jedlé květy a byliny v kuchyni a tím obohatit jídelníček.
Ráda předávám své znalosti a dovednosti dál. V rámci svých kurzů se zaměřuji na využívání květin a bylin v kuchyni pro jednotlivce i skupiny.
Jsem také autorkou několika kuchařských knih zaměřených na vaření a pečení s květinami a planě rostoucími rostlinami a často přispívám do různých časopisů, online magazínů i televizních a rozhlasových pořadů.
Na svém webu kytkykjidlu.cz sdílím vlastní recepty na jídla s květinami a bylinami a poskytuji rady ohledně sběru, skladování a používání květin a bylin. Nabízím také různé produkty spojené s používáním květin a bylin v kuchyni. Všechny produkty na mém webu jsou vyrobeny z kvalitních a přírodních surovin, které pocházejí z vlastní jedlé zahrady, a dbám na jejich ekologickou šetrnost.
Napsali o mně
Co dělá kytožrout v zimě?
Na to se mne ptala Kateřina Čepelíková, šéfredaktorka webového časopisu Vitalia.cz. Odpověď z 18. 3. na tuto otázku se dozvíte, v článku Kytkožrout se v zimě ukájí šnytlíkem z hypermarketu
Prima Fresh a moje maličkost
A takhle mne vidí Prima Fresh: https://fresh.iprima.cz/clanky/vitejte-na-pastve-kytkozroutu
Článek v časopise Flora
V únoru 2015 vyšel článek v časopise Flora Přečtěte si celý článek v papírovém časopise