Jsem Jana Vlková,
známá jako kytkožroutka. Mám ráda květiny, kvetoucí stromy i keře a všeliké býlí. Studovala jsem ekologii na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy, kde jsem získala znalosti o přírodě a životním prostředí. To mi pomohlo lépe porozumět světu jedlého kvítí a býlí – vztahům mezi rostlinami i jejich životním cyklům. Později jsem vystudovala ještě žurnalistiku, abych mohla šířit vědění o jedlých rostlinách dál. Díky svým znalostem a zkušenostem jsem se stala profesionálkou v oboru.
Specializuji se na používání květin a bylin, které běžně nejsou považovány za součást jídel. Mým cílem je inspirovat lidi přírodou, ukazovat jim, jak využívat jedlé květy a byliny v kuchyni a tím obohatit jídelníček.

Ráda předávám své znalosti a dovednosti dál. V rámci svých kurzů se zaměřuji na využívání květin a bylin v kuchyni pro jednotlivce i skupiny.

Jsem také autorkou několika kuchařských knih zaměřených na vaření a pečení s květinami a planě rostoucími rostlinami a často přispívám do různých časopisů, online magazínů i televizních a rozhlasových pořadů.
Na svém webu kytkykjidlu.cz sdílím vlastní recepty na jídla s květinami a bylinami a poskytuji rady ohledně sběru, skladování a používání květin a bylin. Nabízím také různé produkty spojené s používáním květin a bylin v kuchyni. Všechny produkty na mém webu jsou vyrobeny z kvalitních a přírodních surovin, které pocházejí z vlastní jedlé zahrady, a dbám na jejich ekologickou šetrnost.
Napsali o mně
Gondíci s.r.o
TV Prima v sobotu 26. záři 17.35. Gondíci s.r.o. a moje maličkost asi ve třech minutách vysílání.
V Respektu o jedlém kvítí a býlí v rubrice Od věci
Přečtěte si, co zajímá čtenáře časopisu Respekt přímo na stránkách Respektu ze 13.6. 2015 http://respekt.ihned.cz/c1-64160760-sakury-v-soli
Jarní bylinky Hobby iDnes 16. dubna 2015
Bylinky a květiny, které nabízí časné jaro zde
Jarní bylinky Hobby iDnes 9. dubna 2015
Bylinky a hlavně česneky, které nabízí časné jaro zde
Jídlo není ztráta času
Rozhovor z 17. 3. 2015, od Kláry Fischleinové si přečtete zde: https://www.novinky.cz/zena/clanek/lide-vnimaji-vareni-jako-ztratu-casu-rika-autorka-kvetinove-kucharky-282711
Jedlé kvítí v rozhlase
Jak zavařovat v myčce vyprávím v radiu Povídání ze 7. 4. najdete při najetí na 44.32: zde