Jsem Jana Vlková,
známá jako kytkožroutka. Mám ráda květiny, kvetoucí stromy i keře a všeliké býlí. Studovala jsem ekologii na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy, kde jsem získala znalosti o přírodě a životním prostředí. To mi pomohlo lépe porozumět světu jedlého kvítí a býlí – vztahům mezi rostlinami i jejich životním cyklům. Později jsem vystudovala ještě žurnalistiku, abych mohla šířit vědění o jedlých rostlinách dál. Díky svým znalostem a zkušenostem jsem se stala profesionálkou v oboru.
Specializuji se na používání květin a bylin, které běžně nejsou považovány za součást jídel. Mým cílem je inspirovat lidi přírodou, ukazovat jim, jak využívat jedlé květy a byliny v kuchyni a tím obohatit jídelníček.

Ráda předávám své znalosti a dovednosti dál. V rámci svých kurzů se zaměřuji na využívání květin a bylin v kuchyni pro jednotlivce i skupiny.

Jsem také autorkou několika kuchařských knih zaměřených na vaření a pečení s květinami a planě rostoucími rostlinami a často přispívám do různých časopisů, online magazínů i televizních a rozhlasových pořadů.
Na svém webu kytkykjidlu.cz sdílím vlastní recepty na jídla s květinami a bylinami a poskytuji rady ohledně sběru, skladování a používání květin a bylin. Nabízím také různé produkty spojené s používáním květin a bylin v kuchyni. Všechny produkty na mém webu jsou vyrobeny z kvalitních a přírodních surovin, které pocházejí z vlastní jedlé zahrady, a dbám na jejich ekologickou šetrnost.
Napsali o mně
Dobré ráno 3. října 2019
Vysílání pro lepší vstávání pro ty, kdo opravdu vstávají brzy. Hlavně o rýmovníku a anginovníku První vstup Druhý vstup Třetí vstup
TV Mňam – Věděli jste, že květy pažitky můžete přidat do salátu?
Jak to vypadá v Centru jedlých květů na začátku června, je vidět na krásných fotkách Venduly Šefrnové. Číst můžete text pro tv Mňam. https://imnam.cz/vedeli-jste-ze-kvety-pazitky-muzete-pridat-do-salatu-vice-o-jedlych-rostlinach-prozradi-jana-vlkova/
Barlife č. 92- rady květinové gurmánky
I barmany zajímají kytky k jídlu. Přečtěte si barlife vydání jaro 2019 Barlife_clanek
Český rozhlas České Budějovice
Dámská jízda s Mirkou Nezvalovou v Českých Budějovicích
Prima Fresh – jaro 2019
Medailonek u příložitosti vydání Pampelišek k jídlu čtěte na Prima Fresh tady
Moje Psychologie a rodinný recept
Co je rodinné stříbro v naší rodině? Drobenkový koláč, který se odjakživa nazývá Fuchsová. U mně vylepšený levandulí. Článek si můžete přečíst tady