Brzké jaro je období od března do konce dubna. Je to sezona nejlepších salátů z přírody. Toto období má zelenou barvu, protože je to období salátů, rašení, bujení a detoxu.
15. března – Kvetou primulky
16. března – Sedmikrásky
17. března – Pomalu začíná sezona česneku podivného
18. března -První květy plicníku
25. března – Ptačinec prostřední
3. dubna – Česnek medvědí do kuchyně
4. dubna – Violka vonná
5. dubna – Bršlice kozí noha
6. dubna – Kozlíček polníček
7. dubna – kopřivy!!
10. dubna – Šťovík
11. dubna – Listy česnáčku
12. dubna – Kerblík lesní dává list
18. dubna – Pampelišky vhodné na etiolizaci a kapary
19. dubna- Třešeň
20. dubna –
21. dubna – Začínají kvést tulipány
22. dubna- Omamně voní střemcha
23. dubna – Končí sezona šťovíku kyselého
24. dubna – Vyjíždějí sekačky je Svatého Jiří
25. dubna – Pampelišky kvetou velmi bouřlivě, sbírejte na sirup a víno
26. dubna – Květy česnáčku, ptačinec jde do květu
27. dubna – Je třeba vyrazit na květy sakury
28. dubna – Objevuje se violka trojbarevná
29. dubna – Nejvyšší čas sklízet řebříček a jitrocel
30. dubna – Naložte si šiškovici
V Květinové kuchařce čtěte na strankách 26 až 62, v Notesu Květinové kuchařky najdete podrobný kalendář na strankách 20 až 46 a v knížce Kytky k jídlu na strankách 7 až 61.
Mohlo by se Vám hodit
-
Kytky k jídlu430.00 Kč
-
Můj tipTerénní sada548.00 Kč
-
Jak na sběr bylin – e_book59.00 Kč
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?