Nezapomeňte, že do receptů na svátek čarodějnic má být bylin vždy lichý počet. Taštičky jsou zvlášť vhodné k čarodějnému ohni i na prvomájový výlet.
Na 1 plech
- 1 listové těsto
- 1 větší cibule
- 100 g oblíbených jarních plevelů:
- kopřiva dvoudomá, popenec obecný, česnek podivný, bršlice kozí noha, krvavec menší, pampeliška a další dle možností
- 2 lžíce másla
- Špetka mletého muškátu
- 2 vejce
- Sůl, pepř dle chuti
- Listové těsto
- Semínka laskavce nebo černuchy damašské
Čtete také
Valburžin kouzelný salátek
Na oslavu posledního dubnového si dopřejte zvláštní recept (vhodný zejména pro ženy). Ingredience jsou jen inspirativní. Můžete si vytvořit svůj vlastní čarodějný salátek. Panenská pampeliška, tedy taková, která ještě nevyhnala žádný květ. Krvavec menší, bylina trochu trpká nicméně v léčitelství…
Postup
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky, zeleninu nasekejte na kousky.
- Rozehřejte máslo na pánvi, ke které máte poklici.
- Cibuli orestujte na másle do zlatova.
- Přidejte hrášek, zakryjte pokličkou a chvilku poduste. Pokličku odklopte a zvolna vyduste přebytečnou tekutinu.
- Plevel přidejte až později a jen zlehka spařte.
- Okořeňte, osolte.
- Nechejte chvíli prochladnout a vmíchejte vejce.
- Směs rozložte na listové těsto pokrájené na čtverečky, vytvořte kapsičky nebo trojúhelníčky, pomažte rozkloktaným vejcem, posypte semínky laskavce a pečte ve vyhřáté troubě (180oC) asi půl hodiny.
Mohlo by se vám hodit
-
Sedm statečných plevelů k jídlu275.00 Kč – 380.00 Kč
-
Svatojánská noc a magické býlí a kvítí, terénní kurz – čtvrtek 20. června 2024980.00 Kč
-
Kytky k jídlu430.00 Kč
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?