Rýže s divokými rajčátky

Divoká rajčátka si žádají jiný přístup, než ta šlechtěná a pěstovaná. Jejich chuť je koncentrovaná a k rýži se hodí báječně. Ideální příloha do babího léta, kdy rajčata zrají.

 

Pro 4 osoby

  • 300 g jasmínové rýže
  • 50 ml olivového oleje
  • sůl
  • 300 g minirajčátek
  • česnekové a hrachorové květy na zdobení.
  • sojová omáčka na dochucení

Postup

    1. Rýži propláchněte v cedníku pod studenou vodou
    2. V kastrolu rozpalte polovinu olivového oleje a rýži na něm lehce osmahněte.
    3. Zalijte 500 ml vody, osolte a velmi zvolna vařte do měkka.
    4. Rajčátka zbavte stopek,  operte a zprudka osmaže na olivovém oleji.
    5. Smíchete s rýží, ozdobte květy.
    6. Podle chuti přidejte sojovou omáčku.

 

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru