Divoká rajčátka si žádají jiný přístup, než ta šlechtěná a pěstovaná. Jejich chuť je koncentrovaná a k rýži se hodí báječně. Ideální příloha do babího léta, kdy rajčata zrají.
Pro 4 osoby
- 300 g jasmínové rýže
- 50 ml olivového oleje
- sůl
- 300 g minirajčátek
- česnekové a hrachorové květy na zdobení.
- sojová omáčka na dochucení
Postup
-
- Rýži propláchněte v cedníku pod studenou vodou
- V kastrolu rozpalte polovinu olivového oleje a rýži na něm lehce osmahněte.
- Zalijte 500 ml vody, osolte a velmi zvolna vařte do měkka.
- Rajčátka zbavte stopek, operte a zprudka osmaže na olivovém oleji.
- Smíchete s rýží, ozdobte květy.
- Podle chuti přidejte sojovou omáčku.
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?