Jehněčí u nás patří k Velikonocům, ale v jiných částech světa se jí celý rok. Vyzkoušejte variace se sušenými bylinami.
Pro 4 osoby
- 1,5 k jehněčího plecka s kostí nebo podobné maso
- 3 až 6 stroužků česneku podle vlastního gusta
- Hrst sušených bylin – máta nebo pelyněk černobýl
- 1 lžička mořské soli
- 300 ml bílého vína na podlévání
Postup
- Maso očistěte od loje a blan, případně lehce opláchněte a osušte papírovým ubrouskem
- Byliny rozdrťte na prášek a maso v něm ze všech stran obalte.
- Osolte a vložte do pekáčku, přidejte oloupaný česnek a lehce podlijte bílým vínem.
- Pečte trpělivě ve velmi mírné troubě – 100 stupňů cca 3 hodiny.
- Občas maso polejte vlastní šťávou nebo bílým vínem
- Podávejte a brambůrky nebo sypkou rýží.
Doporučené víno Graševina.
Mohlo by se vám hodit
-
Duo kuchařek599.00 Kč
-
Květinová kuchařka1900.00 Kč
-
Nůžky na sběr199.00 Kč
-
Mátový list49.00 Kč – 59.00 Kč
-
Keltské husí koření – pelyněk černobýl49.00 Kč – 59.00 Kč
-
Kytky k jídlu430.00 Kč
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?