Jehněčí kýta se sušenou mátou

Nejlepší jehněčí se sušenými bylinami

Jehněčí u nás patří k Velikonocům, ale v jiných částech světa se jí celý rok. Vyzkoušejte variace se sušenými bylinami.

Pro 4 osoby

  • 1,5 k jehněčího plecka s kostí nebo podobné maso
  • 3 až 6 stroužků česneku podle vlastního gusta
  • Hrst sušených bylin – máta nebo pelyněk černobýl
  • 1 lžička mořské soli
  • 300 ml bílého vína na podlévání

Postup

  1. Maso očistěte od loje a blan, případně lehce opláchněte a osušte papírovým ubrouskem
  2. Byliny rozdrťte na prášek a maso v něm ze všech stran obalte.
  3. Osolte a vložte do pekáčku, přidejte oloupaný česnek a lehce podlijte bílým vínem.
  4. Pečte trpělivě ve velmi mírné troubě – 100 stupňů cca 3 hodiny.
  5. Občas maso polejte vlastní šťávou nebo bílým vínem
  6. Podávejte a brambůrky nebo sypkou rýží.

Doporučené víno Graševina.

Mohlo by se vám hodit

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Nákupní košík
Přejít nahoru