K výrobě můžete použít jakékoliv bobule plané i kulturní nebo obojí dohromady. Hložinky, dřínky, bezinky, angrešt, rybíz, ostružiny – nejlépe v nějaké neopakovatelné směsi.
Potřebujeme
- 1 kg rozmačkaného planého ovoce
- 250 ml červeného vína,
- 250 ml libovolného 4% octa,
- 250 g cukru.
- sůl,
- chilli papričky (množství volíme dle naší obliby pálivosti)
- šťáva z jednoho citronu
- případně citrusový pektin
Postup
Ovoce necháme odležet alespoň 12 hodin s vínem, octem a cukrem
- Pokud má ovoce pecky, propaříme ho a propasírujeme přes síto.
- Pokud nemá pecky, rovnou umixujeme se solí a chilli papričkami.
- Pomalu vaříme.
- Když směs začíná houstnout, přidáme citronovou šťávu.
- Má-li ovoce hodně šťávy, můžeme ke konci varu použít citrusový pektin.
- Plníme do skleniček ještě horké a uzavřeme patentním uzávěrem.
- Podávám k masu, sýru, tofu, chlebu…
Mohlo by se vám hodit
-
Duo kuchařek599.00 Kč
-
Květinová kuchařka1900.00 Kč
-
Nůžky na sběr199.00 Kč
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?