Levandulové víno je nejlepší z z čerstvých bylin. Je to kulinární zázrak, ale především na podlévání červeného masa v zimě. Na pití to je “velmi speciální”.
Potřebujeme
1 láhev suchého červeného vína přiměřené kvality
0,7 l kvetoucí levandule
Postup
- Levanduli stříháme v plném květu a pro výrobu vína používáme jen části stonků s květy.
- Květy dáme do zavařovací sklenice se širokým hrdlem a zalijeme červeným vínem.
- Necháme macerovat přibližně 3 týdny.
- Přecedíme do tmavé láhve a uchováváme v chladném místě.
- Používáme na podlévání masa pečeného na kosti – krkovice, žebírek, kuřete nebo zvěřiny.
- Doslazením a přidáním pálenky může vzniknout zajímavý likér.
Vyzkoušejte i jiné byliny, které máte v kombinaci s masem rádi: šalvěj, tymián, mateřídoušku…. a klidně i ve směsi.
Pokud jste to nestihli, můžete použít i sušenou levanduli.
Mohlo by se vám hodit
-
Duo kuchařek599.00 Kč
-
Květinová kuchařka1900.00 Kč
-
Nůžky na sběr199.00 Kč
-
Levandulový pytlíček pro klidný spánek57.00 Kč
-
Rostoucí papír se semínky šalvěje lékařské64.00 Kč
-
Levandule lékařská (Lavandula angustifolia)41.00 Kč – 56.00 Kč
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?