Falešný Sachr s květy třešní

Květy trešní tvoří neopakovatelný akord s čokoládou. Ale ty dezerty jsou jako sen. Květy neobyčejně rychle hnědnou.

Tento recept vznikl v roce 2013. Nostalgicky tu zůstává jako vzpomínka na mojí složku “vynikající jídla na mizerných fotkách”. Dezert je velmi vhodný pro přetížené matky s více dětmi, když chtějí uchystat zvláštní příležitost.

  1. Upečte perník podle konfekčního návodu, jaký je na pytlíku z obchodu.
  2. Přidejte opravdu hodně hořkého holandského kakaa. (žádné instatní sladké náhražky)
  3. Perník nechte vychladnout a rozkrojte na polovinu.
  4. Namažte dobrou meruňkovou marmeládou.
  5. Připravte tmavou čokoládovou polevu podle návodu a perník jí důkladně pomažte
  6. Do vlažné a ještě neztuhlé polevy aranžujte květy višně nebo třešně ptačí pinzetou.
  7. Dejte do chladna, aby poleva rychle ztuhla a co nejdříve podávejte.

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru