Plané brukvovité plevele se výborně hodí do vývarových polévek. Doladí chuť masa i sladké mrkve.Dají se používat i na podzim, kdy se jejich ostrá chuť spařením zjemní.
- Maso hovězí nebo kuřecí vařte s celou cibulí v osolené vodě asi 3 hodiny.
- Přidejte kořenovou zeleninu a vařte asi 20 minut.
- Chvilku před dokončením uvařte nudličky podle návodu v osolené vodě, slijte a vložte do polévky.
- Barborku obecnou proberte a dobře vyperte. Nakrájejte ho jen velmi hrubě.
- Polévku odstavte z plamene a vhoďte do ní nakrájené barborku. Je třeba ji jen jemně spařit, aby se srazila podzimní štiplavost.
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?