Pampeliškové kapary dávají skvělý poměr cena výkon. Jediná cena za jejich výrobu jsou tři dny špinavé nehty. V zimě jsou bezvadným prostředkem pro přežití období bez kvítí a býlí.
Na 5 malých skleniček
500 ml obraných poupat
50 g soli
100 ml 8% octa
Postup
- Na kapary se hodí pouze pěkná pevná poupata. Vyřezávejte je přímo ze středu listové růžice, jen tak bude výsledek vynikající.
- Doma je pečlivě mnohokrát omyjte. Pampelišky mléčí a poupata jsou obalena jemnými chloupky.
- Poupátka nasypejte do sklenic a prosolte. Víčko zašroubujte, sem tam se skleničkou zatřepejte, aby se poupata rovnoměrně prosolila. Takhle to dělejte 24 hodin.
- Další den svařte ocet s vodou v poměru (1:3) a prosolené pampelišky zalijte. Sterilizujte jako okurky ale můžete použít i osvědčený způsob v myčce. (Skleničky místíte mezi nádobí a necháte proběhnout program na vyšší teplotu.)
- Podávejte jako kapary. Chuť je příjemně, je třeba slaná poupata kombinovat s něčím nevýrazným. Podívejte se na další recepty například bramborové nebo těstovinové zimní saláty.
Mohlo by se vám hodit
-
Duo kuchařek599.00 Kč
-
Květinová kuchařka1900.00 Kč
-
Nůžky na sběr199.00 Kč
-
Pampelišky k jídlu230.00 Kč
-
Autorský tisk, obraz pampelišky, formát A3779.00 Kč – 799.00 Kč
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?