Recept na kapary s mladých pampeliškových poupat

Pampeliškové kapary

Pampeliškové kapary dávají skvělý poměr cena výkon. Jediná cena za jejich výrobu jsou tři dny špinavé nehty. V zimě jsou bezvadným prostředkem pro přežití období bez kvítí a býlí.

Na 5 malých skleniček

500 ml obraných poupat

50 g soli

100 ml 8% octa

Postup

  • Na kapary se hodí pouze pěkná pevná poupata. Vyřezávejte je přímo ze středu listové růžice, jen tak bude výsledek vynikající.
  • Doma je pečlivě mnohokrát omyjte. Pampelišky mléčí a poupata jsou obalena jemnými chloupky.
  • Poupátka nasypejte do sklenic a prosolte. Víčko zašroubujte, sem tam se skleničkou zatřepejte, aby se poupata rovnoměrně prosolila. Takhle to dělejte 24 hodin.
  • Další den  svařte ocet s vodou v poměru (1:3) a  prosolené pampelišky zalijte. Sterilizujte jako okurky ale můžete použít i osvědčený způsob v myčce. (Skleničky místíte mezi nádobí a necháte proběhnout program na vyšší teplotu.)
  • Podávejte jako kapary. Chuť je příjemně, je třeba slaná poupata kombinovat s něčím nevýrazným. Podívejte se na další recepty například bramborové nebo těstovinové zimní saláty.

 

 

 

Mohlo by se vám hodit

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru