Lichořeřišnice může být používána na sto způsobů. Díky své pikantnosti se některé úpravy hodí i jako zimní konzervy. Buďte vždy připraveni na. Sklízejte všechny květy pár dní před prvními přízemními mrazíky.
- Potřebujeme větší množství květů lichořeřišnice . Hodí se hromadná sklizeň před očekávanými přízemními mrazíky.
- Květy dobře omyjeme, protože se zpravidla válí na zemi.
- Přidáme přibližně stejné (váhové) množství soli a pár kapek citronu
- Rozdrtíme tyčovým mixérem a plníme do lahviček.
- Zavíčkujeme a sterilujeme v myčce.
- Podáváme s nějakým méně výrazným chuťovým “nosičem” – majonézou, tvarohem, čerstvým sýrem.
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?