Slaný cheesecake může do tvarohové hmoty přijímat libovolné jarní a letní svěží chuti. Cibulky, šalotky, pažitky, křen, provensálská koření…
- Mladou cibulku nakrájíme na drobno.
- Zamícáme do dvou vaniček jemného tvarohu
- Přidáme barevné sušené květy. Zde použit sléz maurský.
- V šálku rozpustíme půl šálku bílé želatiny dle návodu
- Vlahou želatinu přilijeme do směsi tvarohu, býlí a kvítí. Osolíme podle chuti.
- Dortovou formu vyložíme tenkými bryndzovými oplatkami
- Vlijeme směs a necháme v lednici ztuhnout.
- Zdobíme burkovitými květy (zde měsíčnice roční), kurkumou nebo červenou paprikou.
- Můžeme podávat s rajčaty.
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?