Jarní krémová špenátová polévka snese nekonečné množství variant od přísné raw, přes vegetariánské varianty až ke smetanovým zázrakům.
- Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme do zlatova na oleji nebo na másle.
- Přidáme brambory nakrájené na kostičky a lehce dusíme dohromady.
- Zalijeme vodou, přihodíme kousek prefabrikovaného zeleninového vývaru a povaříme.
- Rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme mléko (kravské, sojové nebo mandlové)
- Zdobíme dostupnými květy (plicník lékařský, prvosenka bezlodyžná). Varianta pro chladné dny to je dýňový olej a krutonky k tomu.
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?