Podrobné informace
Děti v kterémkoli ročníku druhého stupně nebo gymnázia se dozví, že všechno, co se učí ve škole, je dá použít v kuchyni. Objevíme společně chutě, vůně a barvy jedlých rostlin.
Půldenní program může vypadat následovně:
- Poznávání běžných rostlin s průběžným výkladem o jejich tvarech. (Všechny děti, s nimiž jsem se dosud setkala, zažívaly okouzlení z 20x zvětšení lupou.)
- Ochutnávání rostlin umožní dětem, aby pochopily systematické členění do čeledí
- Sběr a uskladňování rostlin pomůže pochopit, proč dochází k vadnutí neboli co je to pokles buněčného napětí.
- Společná příprava jídla. Dle možností kuchyňské zázemí a počtu účastníků mohou děti společně připavit salát, těstoviny “s planou zeleninou”, jednoduchý nápoj a pod.
Program je vhodný pro 6 dětí bez dalšího pedagogického doprovodu. Pro větší počet žáků s asistentem.
Pro Váš pedagogický ústav nebo domácí vzdělávání můžu připravit celoroční program BIOLOGIE JÍDLEM, a to nejen o jedlých květech. V portfoliu mám již větší množství témat pro “přírodovědná cvičení”. Pro další podrobnosti mne kontaktujte. Děti mohou prostřednictvím jídla objevovat třeba, co je uhlíková stopa, květinová barviva, polysacharidy, emulze, chlorofyl, pletiva, bod varu roztoků…
Cestovní náklady se účtují zvlášť.
Parametry
Počet kurzů | 1, 2, 3 |
---|
Potřebujete poradit?
Poradím a pomůžu s výběrem.
Po–Pá 9.30–15.30
(+420) 777 655 910
kytkykjidlu@gmail.com
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.