Mátové muffiny

Mátové muffiny

Máta je bylina milovaná snad v každé zahradě. Má bezpočet druhů a odrůd. Neznám nikoho, kdo by jejich vůni neměl rád. Na sladké pečení se hodí druhy s hladkými listy.

Pro 6 osob na dezert

  • 50 lístečků máty
  • 180 g másla
  • 3 vejce
  • 200 g práškového cukru
  • 180 g mouky
  • 1/2 citronu
  • špetka soli

Postup

  1. Lístečky omyjte, osušte a nasekejte na drobno.
  2. V kastrolu opatrně rozpusťte máslo.
  3. Oddělte žloutky a bílky dejte stranou.
  4. V míse vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny a pak postupně přidejte vychladlé rozpuštěné máslo. Postupně zapracujte mouku a citronovou kůru a citronovou šťávu a nasekané lístečky máty.
  5. Nechejte asi půl hodiny odpočinout v lednici.
  6. Předehřejte troubu na 180 oC.
  7. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a zapracujte do těsta.
  8. Těsto naplňte do muffinových formiček a pečte podle velikosti asi 30 minut. Stav upečení zkontrolujte špejlí.

Můžete podávat s kyselou, např. rybízovou, marmeládou nebo se šlehačkou nebo s obojím. Zdobte právě dostupnými květy.

Tipy a triky: Můžete použít i čerstvou meduňku, anebo sušené bylinky.

Podívejte se, co by se vám mohlo hodit.

 

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru