Popenec a brynza je dokonale snoubená chuť. Pomazánka, která nepotřebuje další komentář. Stačí ji podtrhnout dobrým chlebem (nezabít ji měkkým nasládlým tousťákem).
Pro 4 děti v růstu jajko jídlo nebo pro celou rodinu jako chuťovka
Hrst popence obecného
200 g brynzy
1 lžíce zakysané smetany
1 lžička sladké papriky, sůl
Dostupné květy na ozdobu – sedmikrásky, lecha jarní
Postup
Popenec obecný dobře zkontrolujte, zda neobsahuje jiné rostliny. Má některé „falešné přátele” např. rozrazil perský, které nejsou nebezpečné, jen trochu kazí celkový dojem.
Popenec dobře omyjte a osušte nejlépe v látkové utěrce. (Papírové se trhají a zůstávají na listech.) Z plazivých částí rostlin „zdrhněte listy“ a tuhý stonek vyhoďte. Vrcholky i s květy ponechejte celé. Obranou bylinu nasekejte nadrobno podle vlastní chuti.
Brynzu promíchejte se zakysanou smetanou, přidejte nasekanou bylinu, papriku a všechno dobře promíchejte – nejlépe vidličkou . Dle chuti dosolte, a mažte na malé kanapky nebo velké chlebíky.)
Vyzkoušejte další pomazánku
Mohlo by se vám hodit
-
Duo kuchařek599.00 Kč
-
Květinová kuchařka1900.00 Kč
-
Nůžky na sběr199.00 Kč
-
Kytky k jídlu430.00 Kč
-
Jak na sběr bylin – e_book59.00 Kč
-
Nůžky na sběr199.00 Kč
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?