Paštika z drůbežích jatýrek, za kterou vám doma budou trhat ruce. Akord pikantního pepře s medem okouzlí pod agarovým příkrovem s květy.
Na 3 menší nebo 2 větší skleničky
- 1 cibule nebo 2 šalotky
- 400 g drůbežích jater
- 100 g másla
- 200 ml portského nebo polosladkého vína
- 1 polévkové lžíce medu
- Sůl, pepř
Postup
- Cibuli nakrájejte na drobno a velmi zvolna orestujete do sklovata na kousku másla.
- Přidejte očištěná játra nakrájená na kousky a rychle je orestujte.
- Podlijte vínem a duste zvolna pod pokličkou, dokud se portské nevydusí. Kdyby se nám i potom zdála játra ještě nehotová, tak můžete víno přidat. Nepodlévejte vodou.
- Když je hotovo, přendejte do hluboké nádoby a vymixujte do hladka tyčovým mixérem.
- Nakonec přidejte zbytek čerstvého másla a med.
- Přelijte do misky, z níž budete rovnou servírovat nebo do zavařovací skleničky, v níž může paštika cestovat na výlet.
- Teplá paštika má kašovitou konzistenci, tím se nenechejte rozházet; v lednici ztuhne.
- Povrch posypejte nějakými jemnými sušenými kvítky a zalijte agarem nebo potravinářskou želatinou, aby paštika neokorala.
- Podávejte s tmavým chlebem, kaparky z lichořeřišnice nebo pampelišek a bílým kabinetním vínem.
A co by se Vám ještě mohlo hodit?
-
Bylinky na brambory147.00 Kč – 177.00 Kč
-
Libečkové semínko čili vopich39.00 Kč
-
Kulinární popel53.00 Kč
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?