Jak se dělá kulinární popel a co s ním

Popel je starobylý konzervační prostředek, protože je naprosto čistý. I dnes se dají koupit různé sýry obohacené popelem a většinou jsou dosti drahé. Podívejte se, jak si takový sýr můžete vyrobit doma s minimálními náklady.

 

Na některých místech se popel záměrně dělá z topolového dřeva, které je lehké a popela je z něj hodně. V Itálii se používaly “klacky”, které se kupily na vinicích při jejich udržování. Na Morbier se používaly saze, které se vytvořily na kotli, v němž se připravoval tento sýr.

 

Mohlo by se Vám hodit.

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru