Divoká brokolice se správně jmenuje vesnovka obecná. Divoká brokolice je přezvívka, která velmi přesně vystihuje její kulinární vlastnosti. Konec konců tak i vypadá. Kdo ji jednou ochutnal touží po ní zas a znova. K mání je jen brzy zjara.
Omeleta je jednoduché jídlo a divokou brokolicí chutná báječně. Postup je zcela triviální
- Divokou brokolici natrháme v přírodě volně rukama a doma ji chvilku necháme na kuchyňské lince, aby z ní vycestoval hmyz
- Vajíčka rozkvedláme s trochou mléka, osolíme, opepříme.
- Vesnovku krátce orestujeme na másle a dáme stranou.Můžeme klidně podusit na zpěněné cibulce nebo na kostičkách špeku.
- Rozkvedlaná vejce vylejeme na pánev s trochou rozpáleného oleje. Přidáme “zeleninu”, přikyjeme pokličkou a zvolna dosmažíme.
- Klidně zdobíme dostupnými květy a ihned podáváme.
Hodí se bílé víno a kváskový chléb.
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?