Divoká brokolice vynikne na těstovinách nejlépe s máslem. Prostě divoce a jednoduše. Její sezona je kratičká. Na nic nečekejte.
Pro 4 osoby
1 balíček těstovin (penne nebo vrtule)
Hrst výhonků divoké brokolice (vesnovky obecné)
100 g másla na orestování
150 – 200 g sýra parmezánského typu
Postup
- Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu.
- Vesnovku, kterou jste nasbírali rukama, takže žádné další domácí úpravy nepotřebuje, nechejte chvilku na kuchyňské lince, aby vycestoval hmyz. Můžete ji lehce opláchnout, ale většinou to není nutné.
- Na pánvičce rozhřejte máslo a vesnovku krátce a rychle orestujte. Potřebuje opravdu málo. Pracujte opatrně, aby neztratila barvu a strukturu.
- Podávejte okamžitě s těstovinami a dobrým sýrem parmezánského typu. Případně dochuťte pepřem z mlýnku.
- K pití se hodí lehké bílé víno.
Mohlo by se vám hodit
-
Duo kuchařek599.00 Kč
-
Květinová kuchařka1900.00 Kč
-
Nůžky na sběr199.00 Kč
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?