Sušené fenyklové květy, které se svou vzácností podobají šafránu, propůjčují lehkým krémům neodolatelný kulinární sex-appeal. V kombinace s červeným ovocem je to femme fatale všech dezertů.
Pro 6 osob
300 až 400 g červeného ovoce podle dostupnosti (rybízy, maliny, borůvky), čerstvé nebo zmražené
1 lžíce krupicového cukru
1 malá lžička jemného škrobu
2 žloutky
2 polévkové lžíce moučkového cukru
1 lžička fenyklového květu
250 g mascarpone
250 ml šlehačky
Postup
- Ovoce rozvařte s cukrem, přidejte škrob rozmíchaný v trošce vody a ještě povařte. Naplňte do misek nebo skleniček a nechejte vychladnout.
- Fenyklové květy rozdrťte na prášek s trochou moučkového cukru
- Dva žloutky utřete s moučkovým, fenyklovým cukrem do bílé pěny.
- Přidávejte po lžičkách mascarpone a šlehejte.
- Nakonec přilijte šlehačku a ještě chvíli šlehejte.
- Krém naaranžujte na ovoce.
- Můžete podávat s jemnou oplatkou.
Mohlo by se Vám hodit
-
Fenykl obecný, sušený zlatý květ179.00 Kč – 189.00 Kč
-
Růže damascénská, sušený květ59.00 Kč – 69.00 Kč
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?